Training voor (aspirant) kerkleiders

De belangrijkste taak van iedere gemeente is dat zij een plan ontwikkelt met twee doelstellingen:

  1. Bestaande leiders (laten) ondersteunen bij hun werk
  2. Jonge potentiële leiders toerusten en vormen door middel van geestelijk onderwijs en praktische toerusting.

Wanneer dat plan in de praktijk gestalte krijgt, zal de gemeente op langere termijn de vruchten daarvan plukken. Het zal de arbeidsvreugde van iedereen die, op welke manier dan ook, anderen aanstuurt doen toenemen. Toerusting, ondersteuning en vorming zijn essentiële onderdelen voor een gezonde gemeenteleiding. Ze zorgen ervoor dat er een goede geestelijke basis wordt gevormd.

Bijbel als basis

In de trainingen van Leadership Dynamics (LD) wordt altijd gestreefd naar een goede balans tussen toerusting en vorming op het terrein van geestelijke principes en training van praktische vaardigheden.
Kerken en gemeenten die werk maken van het toerusten en vormen van jonge leiders hebben in de regel minder of geen moeite met het vinden van mensen die verantwoordelijkheden op zich willen nemen. Het commerciële spreekwoord leert ons: 'De kost gaat voor de baat'. Dat geldt in zekere zin ook voor onze gemeenten. Daar waar gewerkt wordt aan een kweekvijver van jonge leiders zal de uitspraak van Paulus, waarmee we dit onderdeel zijn begonnen, herkend worden.

LD helpt kerkenraden en oudstenraden met het ondersteunen van bestaand leiderschap en het vormen van nieuwe leiderschap. Naast standaardtoerustingen leveren wij ook maatwerk, dat in tijd kan variëren van één weekend tot een driejarig traject.
Wanneer je daarom vraagt, sturen we een lijst toe met oriënterende vragen. Op basis van de ingevulde antwoorden gaan we met elkaar in overleg om te kijken op welke wijze we het best kunnen ondersteunen.

Referenties en evaluaties

We evalueren altijd, dat is de beste manier om scherp te blijven en om optimaal tegemoet te komen aan de behoefte van de deelnemers en van de kerken. Als je hierop klikt (bijlage A)zie je een compilatie van reacties van oud deelnemers.

Een overzicht van de mogelijkheden

Afhankelijk van de behoefte van de vragende partij, kunnen we zowel maatwerk leveren, maar ook standaardtrainingen. Een en ander is naast de behoefte uiteraard ook afhankelijk van de beschikbare tijd. Als je hierop klikt (bijlage B) krijg je een idee met betrekking tot een aantal beschikbare standaardlessen.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan