Cursus Aanstekelijk Christen

Misschien is het dan het overwegen waard om een cursus 'Aanstekelijk Christen' te organiseren.

De cursus Aanstekelijk Christen is een instrument voor gemeente-opbouw met een drieledig doel.
Het eerste doel betreft bewustwording van de Bijbelse opdracht om uit te gaan. Niet alleen de opdracht wordt benadrukt maar ook bewogenheid voor mensen die Jezus nog niet kennen. Aan de hand van de drie gelijkenissen uit Lucas 15 en andere Bijbelgedeelten wordt visie ontwikkeld en motivatie gegeven om in eigen omgeving aan de slag te gaan.
Het tweede doel betreft het aanleren van praktische vaardigheden om op ongedwongen wijze met de naaste in gesprek te komen. Het uitgangspunt hierbij is dat iedereen in zijn of haar omgeving mensen kent, met mensen optrekt of samenwerkt die nog geen christen zijn. In dit gedeelte is er veel aandacht voor bijvoorbeeld de leefwereld van de seculiere mens, zijn of haar interesses en belevingswereld en de raakvlakken daarvan met het christelijk geloof.
Het derde doel is het voorbereiden en werken aan een concrete uitnodiging aan iemand uit de eigen omgeving. Die uitnodiging kan een Alfacursus betreffen, een laagdrempelige kerkdienst, of een andere missionaire activiteit.

Inhoud

De cursus bestaat uit totaal zes dagdelen en is gevarieerd opgezet. Ongeveer de helft van de tijd is docerend, de andere helft bestaat uit het kijken naar videofragmenten en met elkaar bespreken hoe het geleerde in de praktijk te brengen. Het is bij uitstek een cursus om gemeenteleden in beweging te krijgen en ze te helpen over hun schroom heen te stappen.
Het lesmateriaal bestaat uit het boek Aanstekelijk Christen van Mark Mittelberg en een deelnemersmap met uittreksels van de lessen, opdrachten en ruimte voor aantekeningen. De cursus Aanstekelijk Christen is dus niet de (zoveelste) cursus die het belang van evangelisatie benadrukt, maar een hulpmiddel die mensen daadwerkelijk helpt om op een natuurlijke manier het christen zijn te delen met niet-christenen uit de omgeving..

Hoofdstukken die in de cursus aan de orde komen luiden o.a.
  • waarom zou je een aanstekelijk christen worden?
  • je eigen evangelisatiestijl ontdekken.
  • de belevingswereld van de hedendaagse mens
  • jouw persoonlijke verhaal/ Zijn verhaal
  • leven door de heilige Geest
  • apologetiek / geloofsverdediging
  • omgaan met lastige vragen
  • de rol van gebed in evangelisatie

De cursus omvat zes of zeven dagdelen. Deze worden bij voorkeur wekelijks op dezelfde avond gegeven. Kerken die deze cursus willen aanbieden kunnen een eerste cursus bij ons boeken. Wanneer één van de deelnemers vervolgens het Train de Trainer seminar doorloopt, kan hij een licentie krijgen waarmee hij daarna de benodigde materialen bij ons kan bestellen, en vervolgens deze cursus in eigen gemeente aan kan bieden. Een eerste kennismakingscursus door een ervaren trainer (zes dagdelen) kost € 750,- inclusief reiskosten, exlusief materiaalkosten. De bijbehorende materialen bestaan uit een werkmap (€ 11,95), het leesboek Aanstekelijk Christen (€19.95) en het leesboek Antwoorden op Levensvragen (€7.95) . Wie de complete set bestelt, betaalt € 28. (Een korting van bijna 30%).

Wie de cursus wil laten verzorgen door een externe trainer, kan contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wie belangstelling heeft voor het eerstvolgende Train de Trainer seminar kan dat kenbaar maken via www.connectandgrow.info/seminars-trainingen

Reacties van oud-deelnemers:

" Een praktische en gevarieerde cursus, die iedere christen zou moeten volgen"
" De handvaten die ik bij Aanstekelijk Christen kreeg aangereikt, kan ik uitstekend gebruiken in de kontakten met collega's".
" Door Aanstekelijk Christen ben ik anders naar mijn buren gaan kijken"
" De Alpha-cursus, die volgde op de Aanstekelijk Christen –cursus, bleek een fantastisch hulpmiddel om mijn vriend spelenderwijs met het Evangelie in contact te brengen"

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan