Brainstormen over missionair gemeente zijn

We gaan samen met u op zoek naar meewerkende factoren en tegenwerkende factoren. We maken niet alleen een analyse maar aanreiken ook mogelijke oplossingen aan.

Het uitgangspunt is samen met de Kerkenraad of Oudstenraad twee/ drie avonden brainstormen over hoe een naar binnen gerichte gemeente zich kan ontwikkelen tot een gemeente die missionair is. Een gemeente die zich kenmerkt als een "stad op een berg". Niet dat het proces zelf zich in die avonden voltrekt... Maar gedurende deze bijeenkomsten met PowerPoint- ondersteuning en iemand die de inleiding verzorgt, gebeurt er wel iets! De vicieuze cirkel van een in zichzelf gekeerde gemeente wordt doorbroken.

De contouren van nieuwe openingen, nieuwe wegen en nieuwe mogelijkheden om een missionaire gemeente te worden, krijgen langzamerhand gestalte. De titel van de PowerPoint is: hoe worden wij een aanstekelijke gemeente? Voorafgaand aan de eerste avond ontvangen de aanwezigen een vragenlijst die moet worden ingevuld en geretourneerd. Na de PowerPoint volgt een korte toelichting en gaan we o.a. met de uitkomsten van de ingevulde vragenlijst aan de slag. Tussen de eerste en de tweede avond volgt opnieuw een verzoek om een vragenlijst in te vullen. Gedurende de tweede avond wordt er opnieuw gebrainstormd om te komen tot een plan waardoor het missionair niveau van de gemeente stapsgewijs op een hoger plan getild wordt. Gedurende deze avonden komt zeker niet alleen de technische kant van missionair gemeente-zijn aan de orde.

Ook de rol van prediking en ondersteunend gebed krijgen de nodige aandacht.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan